It's not about having time. It's about making time!

Ik ben graag bezig. Altijd maar druk, druk, druk en naast zakelijk lekker druk zijn, ben ik ook graag creatief bezig. Nietsdoen is voor mij heel moeilijk.

Nu is creatief bezig zijn heel goed. Het stimuleert de rechterhelft van de hersenen en is belangrijk om balans te houden. Dus zeker niet zonde van je tijd! Einstein zei: “Creativity is intelligence having fun” & “Creativity is contagious, pass it on”.

Maar waar haal ik de tijd vandaan???

De lockdown aan het begin van de Corona periode heeft ons ook geen extra tijd gegeven. Vooropgesteld dat we gelukkig gezond zijn, heeft het ons veel extra werk gegeven.

Omdat we opeens geen mensen meer mochten ontvangen, moesten we ons creatieve brein heel hard aan het werk zetten om te bedenken hoe we nu onze inkomsten moeten gaan generen. Gelukkig hebben we veel lieve vaste klanten gehad die ons in de beginperiode gesteund hebben door eten en drinken te bestellen via Thuisbezorgd of het zelf kwamen ophalen. Dit gaf ons in ieder geval de tijd om onze Moninshop, theelijn en natuurlijk de hobbyartikelen verder uit te breiden.

En natuurlijk de nieuwe website/webshop (zelf gebouwd en best een beetje trots op).

Ook niet te vergeten het verbouwen van de zaak kostte best wat tijd en energie. Alle tafels eruit en meer winkelopbouw. Dus we waren wel lekker bezig zeg maar.

Zeker toen vond ik het ook wel eens lekker om gewoon op de bank te zitten en te bingewatchen, maar meestal krijg ik de kriebels en wil ik iets doen. Haken is dan heerlijk. Niet de amigurumi (het haken van poppen en knuffels, wat ik heel erg leuk vind, maar dan moet ik wel opletten en tellen), maar kleedjes of een tas is dan goed te doen. Tenzij Tom Cruise op de beeldbuis is dan ben ik heel erg gefocust op het scherm :).

Ik vind van alles leuk om te doen, van haken tot in mijn bullet journal werken en sinds een jaar ook werken met mixed media en papier.

Nu hebben wij een vrij grote eettafel, zeker voor 2 personen, je kunt er met gemak met z’n achten aan eten, maar je raadt het vast al: eten aan tafel doen wij nooit. Niet omdat we graag met een bord op schoot voor de tv hangen, maar omdat ie zo goed als altijd vol ligt met mijn “zooi”.

Een klein deel wordt in beslag genomen door mijn “kantoor”; computer, agenda en een kopje koffie en thee (en de asbak, maar daar spreken we nooit meer over…).

En de rest wordt in beslag genomen door papieren, embellishments, lijm, inktpads, ephemera, scharen, tijdschriften, een snijmat die echt aan vervanging toe is, mijn embossing snijmachine en nog veel meer.

Ik ruim het heus wel eens op hoor. En dan eten we weer een keer gezellig aan tafel, maar dat is meer een uitzondering dan een regel…

Herkenbaar?

Ik ben nu al een tijd lid van 2 Facebookgroepen die gericht zijn op het uitwisselen van ‘snail mails’. De ene groep is heel gezellig en daar komt van alles in voor. Dan bedoel ik allerlei stijlen. De een houdt van Gorjuss en de ander weer van vintage of steampunk. Dus je ontvangt ook hele diverse stijlen. En iedereen is heel actief. Erg leuk om te doen. En het is echt waar, echte post is zoveel leuker!

De andere groep is echt gericht op Vintage Mixed Media. Dit is ook een van mijn favoriete stijlen. Het (her)gebruiken van oude tijdschriften, boeken en andere papier producten en dan combineren met nieuwe producten zoals de Art basics van Finnabair. Schitterende creaties komen er voorbij. Veel botanisch, maar ook mode en muziek komt veel voor.

Nu de herfst in aantocht is, althans de meteorologische herfst dan, het is nog erg warm buiten, maar daar klagen we niet over he! Nog even een terrasje pakken is ook erg lekker.

En wij zijn er Sherlocks erg blij mee nu we binnen niet zoveel plek meer hebben…

Maar nu die in aantocht is, vind ik het zelf weer erg leuk om in die stijl bezig te zijn. Mooie warme kleuren. En ik houd van het bos en de magie die het uitstraalt. Daarom ben ik ook extra blij met de nieuwe lijn van Stamperia, ‘Forest’. In de lijn komt van alles voor. Mooie groene tinten en dan onze schattige vriendjes zoals de eekhoorn, de vos en de egel. Maar ook de vissen in de beekjes, I Love It! Mis alleen de elfjes en kaboutertjes nog.

Deze nieuwe lijn bestaat uit scrapbook papier, rice papier, diecuts, stencils, stempels en zelfs een jaarkalender! Ik heb de jaarkalender zelf nog niet gekocht, maar m’n portemonnee rinkelt al.

Ook Graphic 45 komt met een geweldige herfstlijn, ‘Woodland Friends’.

Hetzelfde thema maar toch weer heel anders. De tinten zijn wat donkerder en meer vintage. Dus ook weer helemaal in mijn stijl! Kan niet wachten tot het binnenkomt. De leverancier verwacht het eind september, begin oktober, dus laten we hopen dat ze een beetje opschieten in Amerika.

De lijn bestaat uit scrapbook papier in twee maten: 20,5x20,5cm paper pack en 30,5x30,5 cm paper pack en losse vellen; een chipboard, stickers, ephemera en journaling cards en een assortiment die cuts.

Ik zie mezelf alweer zitten aan de eettafel met een heerlijk kopje thee en een koekje. Passen en meten en mijn fantasie de vrije loop laten.

Mijn hoofd ontploft vaak van de ideeën. Want naast snailmail’s maken en haken, vind ik het ook echt super om voorwerpen te decoreren. Van flessen tot kasten. Dit vind ik al leuk om te doen zolang ik het me kan herinneren en heb het in het verleden ook al eens gedaan, de tv-kast decoreren bijvoorbeeld.

Maar sinds ik bezig ben met de snailmail en het geweldige merk Stamperia ontdekte ben ik er weer helemaal door aangestoken.

Naast alle papier producten ontwerpen zij namelijk ook echte art supplies zoals verf, lijm en paste voor meubels.

En je kunt de mallen die ze ontwerpen ook heel goed op meubels gebruiken om van dat ene saaie kastje de eyecatcher te maken. Ook weer erg leuk om te doen.

Ik heb op dit moment helaas niet veel tijd om al mijn ideeën uit te werken. Misschien is mijn probleem wel dat ik te veel leuk vind. Dus voor nu schrijf ik al mijn ideeën maar op en maak ik tijd vrij om af en toe lekker te freubelen!

 

“It’s not about having time. It’s about making time.”

 

Reacties
a
21 Sep 2020
Albertine
Wat een leuke enthousiaste blog!! Kan mij voorstellen dat je hoofd vol zit met ideeen. Veel succes
a
21 Sep 2020
Alice
Zo herkenbaar! Ik heb een kamertje over om al mijn hobby spulletjes kwijt te kunnen, maar zit toch ook het liefst in de woonkamer. Gezellig met een kopje thee inderdaad. Koekjes proberen we wat minder te nemen hahaha
Laat een reactie achter