3 Redenen om MONIN in huis te hebben

3 Redenen waarom je Monin in je keuken wilt hebben staan

 

Je hebt het waarschijnlijk al eens gedronken. Een latte macchiato met caramel, een chai latte of een heerlijk lemonade. Misschien zonder dat je het wist, maar veel restaurants en cafés maken inmiddels gebruik van de geweldige producten van… MONIN. Zo gebruiken veel bartenders diverse siropen om de meest waanzinnige (virgin) cocktails mee te maken. Maar ook barista’s en thee-experts zijn dol op de Franse siropen en purees. En dan zijn er nog tal van chefs die hun gerechten, zoet of hartig, verrijken met de authentieke smaak van MONIN. Dus waarom zou je het thuis ook niet gebruiken? Bij ons vind je alle smaken die in Nederland verkrijgbaar zijn en meer. Maar waarom MONIN? Lees hieronder waarom wij zo trots zijn op dit merk.

1.Premium kwaliteit en innovatie

Monin bestaat al meer dan 100 jaar en nog steeds zijn ze dagelijks bezig met innovatie en vernieuwing. Het doel is van MONIN is om klanten, van professionals tot de home bartender, te helpen met het maken van de meest innovatieve en vooruitstrevende dranken. 

MONIN neemt risico's bij het verkennen van nieuwe markten, het lanceren van onverwachte producten waardoor ze erin slagen een consistente premium kwaliteit te bieden. Daarnaast werken ze steeds meer lokaal, waardoor ze behoefte van de klanten beter kunnen begrijpen. Vandaar dat er naast MONIN France inmiddels nog 6 gebieden zijn bijgekomen met ieder hun eigen specialiteiten; Amerika, Maleisië, China, India, Rusland en Brazilië. 

2.Verantwoordelijkheid

Als een snel evoluerend wereldwijd bedrijf dat concurreert in de veeleisende wereld van vandaag, komt de kern-DNA van MONIN voort uit de waarden om niet alleen terug te geven aan de samenleving, maar ook bij te dragen aan ons ecosysteem, in een grotere beweging om onze planeet te beschermen en te verrijken.

Bij MONIN zijn ze overtuigd van de noodzaak om te handelen voor de toekomst, nu we worden geconfronteerd met de gevolgen van de opwarming van de aarde. Vandaag zet ieder van ons zich in om stap voor stap een bedrijf op te bouwen dat milieu- en sociale kwesties in zijn activiteiten integreert. Wat dat inhoudt, lees je hieronder.

Natuurlijkheid & Voeding

Trouw aan de traditie van authenticiteit, zet MONIN zich in om de klanten zo natuurlijk mogelijke premium producten aan te bieden door ons assortiment met weinig of geen toegevoegde suikers uit te breiden. Naast de suikervrije smaken Caramel, Vanille en Hazelnoot worden de producten tegenwoordig alleen gemaakt met natuurlijke smaken en worden onze siropen gemaakt zonder kunstmatige conserveringsmiddelen.

Verantwoorde inkoop

Hand in hand met de leveranciers werkt MONIN aan meer traceerbaarheid en transparantie om de bevoorrading veilig te stellen en garanties te bieden aan hun partners.

In een context waar steeds vaker voorkomende klimatologische gevaren de landbouwopbrengsten beïnvloeden, is het essentieel om de duurzaamheid van de toeleveringsketens te ondersteunen. MONIN wilt de producenten van de grondstoffen ondersteunen bij de uitvoering van landbouwpraktijken die rekening houden met de gevolgen van klimaatverandering.

Het doel is om te garanderen dat 50% van de ingrediënten afkomstig zijn uit agro-ecologische landbouw en om tegen 2030 meer dan 1.000 boeren te ondersteunen bij hun transitie naar agro-ecologie.

Omgeving

Omdat MONIN zich bewust is van de klimaatuitdagingen waarmee het bedrijf wordt geconfronteerd, hebben ze gekozen voor een globale strategie van decarbonisatie en het behoud van water- en energiebronnen voor onze industriële site in Bourges.

In 2020 voltooiden zij de berekening van onze koolstofvoetafdruk (directe en indirecte emissies) op basis van het jaar 2019. We rollen ons actieplan uit om onze broeikasgasemissies tegen 2030 met 50% te verminderen. Zo hergebruikt MONIN water en streven ze naar 30% hernieuwbare energie van de fabriek tegen 2030.

Gemeenschappen

Ook steunt MONIN diverse gemeenschappen door middel van training en arbeidsbemiddeling. Ze ontwikkelen partnerschappen met horeca scholen en andere organisaties om kansarme mensen te ondersteunen en hen te helpen integreren op de arbeidsmarkt, op elk continent waar ze actief zijn.

3.Mogelijkheden zijn eindeloos

Als bovenstaande redenen nog niet voldoende zijn, dan is het misschien goed om te vermelden dat de producten van MONIN gewoon ontzettend lekker zijn. En van bijna elke smaak is er wel een siroop. Of je nu op zoek bent naar basissmaken of juist iets kruidigs, slagen zul je zeker. En niet alleen om een (alcoholvrije) cocktail te maken, maar ook voor de lekkerste homemade ijsthees, limonades en koffie specials. Een klein beetje Gingerbread in je cappuccino maakt van een simpele drank al een echt toetje. En over toetjes gesproken; een pompje fruitpuree in je yoghurt en je hebt weer een speciaal dessert.

Kortom, kijk eens rond op de site, ook voor recepten, of kom langs in onze winkel in Rotterdam.

Voor advies en/of vragen kun je ons ook mailen: [email protected]

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter