5 Tips voor rust in je hoofd met kerst

Rust in je hoofd tijdens de feestperiode.

De dagen vliegen weer voorbij deze maand en voor je het weet is het al weer 24 december en ben je druk in de weer met kerstdiners en cadeautjes inpakken. 

Om het voor jezelf ook leuk te houden en de stress achter je te laten, hebben we een aantal tips.

  1. Begin op tijd. Misschien een tip voor volgend jaar, maar bereid je al tijdig voor. Sommige cadeaus kun je al veel eerder in het jaar kopen bijvoorbeeld. Je kunt ook al vroeg beginnen met verzinnen wat je op tafel wilt zetten. En als het iets nieuws is, kun je het al eerder een keer proberen. Zo zit je niet met de stress dat het misschien mislukt op het moment suprême.
  2. Werk samen. Je hoeft echt niet alles alleen te doen. Versier het huis samen met je gezin, familieleden en vrienden. Kook samen, laat iedereen iets doen. Het is gezellig, lekker kerstmuziek op of een leuke kerstfilm op de achtergrond en het is allemaal in een mum van tijd gedaan. 
  3. Plan je dag in de ochtend of de avond ervoor. Bedenk goed wat je gedaan wilt hebben en schrijf het op. Hierdoor is het overzichtelijk en kun je stap voor stap je lijstje afwerken. Houd je aan de planning. Zorg er wel voor dat het een realistische planning is. Als er teveel op je lijst staat, raak je alsnog in de stress. Morgen is er weer een dag. 
  4. Neem af en toe een momentje voor jezelf. Dit hoeft niet lang te zijn. Even een paar minuutjes zitten en heel bewust ademhalen. Er zijn tal van apps die je daarbij kunnen helpen. Zoals de Meditation Moments app. Even 2 of 3 minuten niets anders dan focussen op je ademhaling en je komt al tot rust. 
  5. Geniet! Bedenk goed dat het een leuke en gezellige tijd is om samen te zijn. Niet alles moet perfect zijn. Het voornaamste is dat je samen bent met je geliefden en elkaar de aandacht geeft die zo belangrijk is. Geen cadeau kan daar tegenop.

Kerstdiner

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter