GEZONDE BOTANISCHE DRANKEN IS NIET ALLEEN EEN TREND

Net als selderijsap en kombucha die circuleren onder zowel wellnesscritici als -liefhebbers, domineren botanisch doordrenkte dranken de scene - en dat doen ze nu al een paar jaar. Maar wat zorgt ervoor dat fans, naast hun fruitige smaken en samengestelde millennial levendige presentatie, terugkomen voor meer?

Volgens Mintel (Global Market Research) zullen plantaardige producten een belangrijke smaakgroep zijn in drankinnovatie wereldwijd, aangezien de industrie probeert te voldoen aan de vraag van de consument naar gezondere keuzes. Hoewel botanisch vroeger een nicheproduct was, is het nu een van de snelstgroeiende segmenten, vooral omdat het op de markt wordt gebracht als alternatief voor koolzuurhoudende dranken.

Wat zijn botanische producten?

 En waarom lijken ze ineens zo populair? Botanicals zijn plantaardige   ingrediënten (d.w.z. kruiden, wortels, bloemen, vruchten, bladeren of   zaden) met krachtige helende eigenschappen die kunnen helpen bij   alles, van slaap tot stress en pijnverlichting. In voedingsmiddelen en   dranken hebben botanische ingrediënten een geconcentreerde smaak   en een langere houdbaarheid dan verse ingrediënten, waardoor ze   bijzonder geschikt zijn voor gebruik in dergelijke producten.

 

Enkele voorbeelden van botanische ingrediënten zijn kamille, ginseng, zonnebloemolie, valeriaan, yerba mate-poeder, yuzu, gember, guaraná, theepolyfenolen, paardenbloemwortelextract, groene thee-extract, bittere sinaasappel, Withania somnifera, citroenmelisse, passiebloem, duizendblad, ashwagandha, kliswortel, moederkruid en olijf- en brandnetelbladeren.

Een eigenaar van een cafeïne- en suikervrij drankenbedrijf heeft dit te zeggen over met botanisch doordrenkte dranken. "De versnelling van botanische ingrediënten kan worden toegeschreven aan de focus van consumenten op gezondheid en welzijn, vooral tijdens de COVID-19-pandemie en met wat er in de wereld gebeurt."

Hoewel plantaardige producten een authentieke smaak aan producten toevoegen, hebben velen ook waargenomen gezondheidsvoordelen. Onderzoek suggereert bijvoorbeeld dat de echinacea-plant het immuunsysteem kan versterken en dat extract van groene thee kan helpen de cardiovasculaire gezondheid te behouden.

Hoe gebruik ik plantaardige ingrediënten in mijn drankje?

In alcohol wordt gin meestal gemaakt van een botanische melange, waaronder jeneverbes, citrus en sommige wortels en kruiden, maar je kunt ook kiezen voor andere botanische ingrediënten zoals bergamot, bloemenbloesem inclusief kersenbloesem, yuzu-fruit en verschillende soorten thee, evenals alsem, gentiaan, kina en quassia.

Wat betreft niet-alcoholische dranken, maken plantaardige producten een grote indruk in ijsthee en thee. Botanische ingrediënten zoals kamille, munt, witte thee en rooibos zijn herkenbaar voor consumenten en worden gewaardeerd om hun smaak en hun waargenomen gezondheidsvoordelen.

Botanische drankjes die net zo leuk zijn om naar te kijken als om te drinken

Serveer deze geweldige botanische drankrecepten bij elke gelegenheid waar een mooie presentatie precies bovenaan staat met smaak en welzijn op de prioriteitenlijst.

 

BERGAMOT THA LASSI

 

Ingrediënten:

20 ml MONIN bergamot siroop

150 ml yoghurt

50 ml vers grapefruitsap

5 Thaise basilicumblaadjes

Garneer: citrusschil, thaise basilicum

Voorbereiding:

Giet ingrediënten in een blenderbeker.

Bedek met ijsblokjes.

Mixen tot een gladde substantie.

Giet de mix in een glas.

Garneer en serveer.

 

GINGER YUZU SPARKLING GROENE IJSTHEE

 

Ingrediënten:

20 ml MONIN Groene Thee Concentraat

15 ml Le Fruit de MONIN Yuzu

10ml MONIN Gembersiroop

180 ml sodawater

Garneer: gember, citroenzwam

Voorbereiding:

Combineer ingrediënten in een glas gevuld met ijsblokjes.

Roeren.

Garneer en serveer.

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter