It's getting cold outside

Sinds december is begonnen heb ik het gevoel dat het weer ook ineens is omgeslagen. Ik vind het echt een stuk kouder dan in november. Geen idee of het ook zo is, dus misschien speelt het alleen maar in mijn hoofd, maar toch. En de continue nieuwsberichten over een hoge energie- / gasrekening dragen niet echt bij aan een warm gevoel. En hoe triest ik deze gang van zaken ook vind, ook ik let inmiddels veel meer op de thermostaat dan dat ik eigenlijk wil. Dus er gaat een tweede paar sokken aan, een extra vest en een maillot onder de broek. Toch laten we de sfeer er niet door verpesten en maken we er wat gezelligs van, elke dag.

Warme dranken.

Een warme drank is een manier op lekker op te warmen. En ik ben gek op warme chocolademelk, met volle melk en de callets van Callebaut (die we ook in de zaak serveren) is zó lekker, dat ik me echt moet inhouden om niet meerdere keren per dag een chocolademelk met een scheutje Monin Winterspice en een dot slagroom te maken. Dus ik houd me netjes aan 1 keer per dag. Zo rond een uur of vier, wanneer de schemer inzet en de kaarsjes aan gaan. Het is een lekker momentje midden op de dag. Even rust en tijd voor mezelf. Echt genieten. Soms een koekje erbij, maar vaak is dat helemaal niet nodig.

Voldoende water op een dag.

Op 1 kop warme chocolademelk leven is natuurlijk niet voldoende. En in de warmere maanden drink ik met gemak 3 liter water op een dag. En hoe ik me ook elke dag voor neem om het vandaag te doen, lukt het me eigenlijk nooit. Het is gewoon te koud voor lauw water. Een halve liter tot een liter gaat nog net. Maar ik heb de oplossing gevonden. Ik drink nu elke dag zo’n twee liter thee. En dan wel de goede, de enveloppen van Peeze. Deze thee is heerlijk en vol van smaak, dus een suikerklontje kan ik achterwege laten. Maar wat ik ook heel mooi vind is dat er bij elk zakje thee een persoonlijk briefje zit van de theeplukker uit Sri Lanka. Het geeft het kopje thee net wat meer beleving.

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter