Mijn nieuwe hobby

Mijn nieuwe hobby

Sinds een paar weken heb ik een nieuwe hobby, bakken en koken. Dankzij het instagram account van Lein (Koken met Lein). Lein is ook gek op koken en bakken. Ik heb het zelf mogen ervaren en haar baksels zijn verrukkelijk! Het leuke is dat ze allerlei verschillende kookbronnen gebruikt.

 

Recepten van de Albert Heijn maar ook van foodbloggers en bekende chefs en deze probeert ze uit en deelt ze vervolgens met ons. Dus als je nog een leuke inspiratiebron zoekt met lekkere recepten, zou ik haar zeker volgen.

Een nieuwe uitzet

Van het een komt vaak het ander en zo ook bij mijn nieuwe hobby. Van het volgende van Lein naar zelf weer eens wat uitproberen in de keuken naar een nieuw kookboek van Miljuschka bestellen. En ik heb al aardig wat heerlijks kunnen maken. 

Echter blijkt (natuurlijk) dat mijn uitzet niet voldoende meer is als ik al dit lekkers wil maken. Is een beetje een luxeprobleem, maar het zou toch handiger zijn als ik wat meer pannen en keukenapparaten zou hebben. Mijn geluk is dat ik in december én jarig ben én we kerst met cadeautjes vieren. Dus ik hoefde niet lang na te denken over mijn lijstje. 

Wenslijst

Tot nu toe had ik genoeg aan een koekenpan, een sauspan en een kookpan. Als je echter voor meerdere mensen wilt gaan koken, is dit toch wat mager. En nu ik zo lekker bezig ben, vind ik het ook leuk om extra te maken. Om bijvoorbeeld aan paps en mams te geven. Maar ook voor onszelf. het is toch wel fijn als je wat lekker in de vriezer hebt liggen voor die dagen dat het erg druk is of je gewoon een keer geen zin hebt om te koken. Dat komt ook nog wel eens voor. Dus bovenaan aan de lijst staat een mooie pannenset. 

Zoetekauw

Op een tweede plek staat een KitchenAid mixer. Wat zijn die gaaf zeg! Eigenlijk is het een gedeelde eerste plek, want ik ben dol op zoetigheden. Taarten, chocola, toetjes, noem maar op.

Ik vind het bijna allemaal lekker.

En deze mixer maakt het maken toch allemaal net wat makkelijker. Maar elke dag een taart bakken (en opeten) is niet helemaal de bedoeling, dus op de eerste plaats een goede pannenset. En voor de waanzinnig lekkere chocobomb taart van Miljuschka heb ik nog geen mixer nodig. Nu maar hopen dat de kerstman mij ook lief vond dit jaar.

Anouk
Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter