Ingrediënten:

Bereidingswijze:

Bereid de espuma:

Combineer melk, gezouten karamel en 2 eiwitten.

Giet in kidde (slagroomspuit). En bewaar op een koude plaats tot gebruik.

Shake alle ingrediënten met ijsblokjes in een shaker.

Zeef in glas.

Spuit de espuma over de cocktail en garneer met tonkaboon rub*.

 

*Rub wordt vooral gebruikt bij het BBQ-en, maar de rub van Tonka bean is natuurlijk goed te gebruiken bij dranken als deze. 

De Tonka bean is de vrucht van Dipteryx odorata, die in het noorden van Zuid-Amerika voorkomt.

Ze zijn zoet en bijzonder aromatisch (beetje vanille, rumachtig). Ze ruiken naar vanille, amandel, kaneel en kruidnagel, het is een bijna hypnotiserende geur. De Tonka bean leent zich uitstekend als smaakmaker in ijs, crème brûlée, bonbons en dessertsauzen.

Dus probeer ook vooral eens de Monin Tonka Bean siroop!