ONZE OVERTUIGINGEN

Elke medewerker van MONIN is lid van een gemeenschap in verschillende regio's over de hele wereld. Als horecaprofessionals willen we dat onze verbintenissen ook ten goede komen aan de leveranciers of klantengemeenschappen in de landen waar we actief zijn. We delen met hen onze passie, onze knowhow en onze waarden. Aangezien onze lokale medewerkers en partners in de beste positie zijn om lokale behoeften te identificeren, werken we met hen samen om solidariteitsprogramma's te implementeren die onze leveranciers of klanten ondersteunen.

ONZE VERBINTENISSEN

* Partnerschappen ontwikkelen met horecascholen om kansarme studenten te ondersteunen die ernaar streven om zich bij onze branche aan te sluiten, op elk continent waar we actief zijn.

* Ondersteun geselecteerde lokale liefdadigheidsinitiatieven waar onze medewerkers en partners het meest gepassioneerd over zijn.

BELANGRIJKSTE PROJECTEN MET ONZE PARTNERS

Training en financiële steun aan horecascholen

* Onze steun aan horecascholen voor kansarme jongeren begon met PSE (Pour un Sourire d'Enfant), in Cambodja. Deze opmerkelijke NGO heeft in 25 jaar tijd meer dan 10.000 kinderen uit de armoede gehaald door middel van onderwijs- en beroepsopleidingsprogramma's.

* Tot op heden ondersteunen we 3 organisaties in onze landen waar we actief zijn, in samenwerking met 7 scholen: Apprentis d'Auteuil in Frankrijk, PSE in Cambodja en IECD Semeurs d'avenir in Thailand en Madagaskar.

* Samen met hen en onze lokale importeurs ontwikkelen we barman & barista programma's, gebaseerd op MONIN savoir-faire. We streven ernaar de beroepsopleiding van studenten af ​​te ronden en zo hun kans op het vinden van een fatsoenlijke en goedbetaalde baan te maximaliseren.

* MONIN biedt ook financiële steun via studentenbeurzen.

Outreach en hulp aan lokale gemeenschappen

In Frankrijk ondersteunt MONIN verschillende lokale initiatieven zoals Sésame Autisme Cher. In het hart van Bourges City hebben we een kleine winkel voor deze organisatie gefinancierd, de "Atout Fruit"-winkel. Bedoeld om professionele en sociale integratie te bevorderen, biedt het mensen met autisme de mogelijkheid om te worden getraind in zowel verkoop- als bartendingvaardigheden, waarbij de MONIN-smaken worden gebruikt om drankoplossingen te creëren

Café Joyeux heeft mensen met een verstandelijke en cognitieve beperking in dienst en leidt ze op. Haar missie is om inclusie aan te moedigen en tegelijkertijd een winstgevend economisch model op te bouwen. MONIN brengt zijn expertise naar Café Joyeux door deel te nemen aan het ontwerp van zijn drankenkaart en door zijn teams op te leiden in het creëren van gearomatiseerde dranken.

Ons bedrijf is een trotse supporter van Grounds for Health sinds 2005. MONIN werkt samen met deze organisatie in hun toewijding om baarmoederhalskanker te voorkomen in gemeenschappen waar koffie wordt verbouwd. Door middel van donaties en vrijwilligersbijdragen voorziet Grounds for Health in screening en zorg voor vrouwen in ontwikkelingslanden.