Corp. social responsibility

EEN DUURZAME WERELD VAN SMAKEN INSPIREREN

Wie zijn we?

Al meer dan honderd jaar neemt MONIN risico's bij het verkennen van nieuwe markten, het lanceren van onverwachte producten en werd het uiteindelijk het leidende merk bij uitstek voor drankprofessionals en -fans, wereldwijd. Ons doel is altijd geweest om onze klanten te helpen de meest innovatieve en vooruitstrevende drankjes te maken, van de kleine onafhankelijke coffeeshop tot de hoge bar, van de internationale snelle serviceketens tot de lokale mama en pap'-restaurants .

We zijn er niet alleen in geslaagd door een consistente en hoogwaardige kwaliteit te bieden, maar ook door steeds meer lokaal te produceren, om dichter bij onze leveranciers en markten te staan, waardoor we de dromen en behoeften van onze klanten beter kunnen begrijpen. Dit leidde ertoe dat we niet alleen Frans werden, maar ook Amerikaans, Maleisisch, Chinees en binnenkort Russisch, Indiaas en Braziliaans.

 

Maar kunnen bedrijven gedijen en groeien op overgeëxploiteerde gronden en gemeenschappen? Kunnen ze goed zijn in wat ze doen, als ze het alleen doen, zonder zorg te dragen voor hun omgeving en stakeholders? Kunnen ze doen alsof ze voorbijgangers zijn, nemen wat ze willen, zonder enige verplichting? Nee, dat vinden wij niet.

Als snel bewegend wereldwijd bedrijf dat concurreert in de veeleisende wereld van vandaag, komt ons kern-DNA voort uit onze waarden om niet alleen terug te geven aan de samenleving, maar ook bij te dragen aan ons ecosysteem, in een grotere beweging om onze planeet te beschermen en te verrijken.

We hebben bij MONIN dus nog veel te leren en ons aan te passen om beter voor onze enige echte wereld te kunnen zorgen. En als je ook enthousiast bent over het uitvinden van nieuwe, respectvolle en intelligente bedrijfsmodellen, dan ben je van harte welkom om deze reis met ons aan te gaan!

Zo dragen we samen bij aan een duurzamer type samenleving. Onze MONIN-teams over de hele wereld nemen al belangrijke initiatieven om dit mogelijk te maken, op elk van de volgende gebieden, en ik nodig u uit om ze te ontdekken:

 

NATUURLIJKHEID & VOEDING

VERANTWOORDELIJKE INKOOP

ENVIRONMENT

COMMUNITIES