
Resposible sourcing
ONZE OVERTUIGINGEN
Aangezien maatschappelijke verantwoordelijkheid ons hele ecosysteem betreft, willen we al onze partners betrekken bij onze MVO-aanpak. We zijn ervan overtuigd dat de kwaliteit van de relaties met onze leveranciers gebaseerd is op een gedeelde visie op onze waarden en ethiek.
We vinden ook dat we een rol te spelen hebben in de ontwikkeling van duurzame landbouw, door middel van innovatieve experimenten.
Eindelijk werken we op ons niveau om de milieu-impact van onze verpakkingen te verminderen.
ONZE VERBINTENISSEN
We zetten ons in voor het implementeren van een alomvattend duurzaam inkoopproces, met specifieke opleiding van het personeel, een nieuwe leverancierscode en MVO-audits. Het zal in 2021 volledig operationeel zijn.
« Dankzij agro-ecologie herstelt de MONIN-boerderij de bodem, creëert nieuwe wilde ruimtes en behoudt het water. Het zal daarom niet alleen vruchten voortbrengen, het zal ook leven en nieuwe kennis voortbrengen. »
Benoit, MONIN Planteur-projectmanager
ONZE BELANGRIJKSTE PROJECTEN
Verantwoord inkoopbeleid Bij MONIN werken we nauw samen met onze toeleverende partners voor veilige en verantwoorde inkoop:
* We voeren elk jaar kwaliteitsaudits uit bij onze strategische leveranciers om ervoor te zorgen dat voedselveiligheid en managementsystemen op het hoogste niveau zijn.
* In 2019 hebben we onze leverancierscode geüpgraded om te voldoen aan hogere CSR-vereisten en werken we samen met onze partners om de implementatie ervan te ondersteunen.
Regeneratieve landbouw
In 2018 hebben we geïnvesteerd in onze eerste geïntegreerde fruitplantage voor de productie en transformatie van biologisch fruit, dat indien beschikbaar in onze recepten zal worden gebruikt. Daarnaast is dit kweeklab gericht op het regenereren van de natuur en het vergroten van de biodiversiteit door middel van duurzame landbouwpraktijken: zaailingenbedekking, boomhagen, zonne-energie, enz...
In 2020 sloot MONIN zich aan bij de Pour une Agriculture du Vivant-beweging. Door deze collectieve actie werken we samen met onze landbouwpartners mee aan de overgang van de landbouw - in het bijzonder de Franse suikerbietensector - naar agro-ecologie. In overeenstemming met de landbouwtijd, bouwen we mee aan een landbouw met meerdere voordelen voor bodemvernieuwing, koolstofopslag, verbetering van de waterkwaliteit, de voedingssamenstelling van producten en de strijd tegen klimaatverandering.
Verpakking: alternatieven voor plastic
Hoewel de meeste van onze producten worden gebotteld in de iconische glazen fles van MONIN, gebruiken we ook een kleiner aandeel plastic om onze siropen te verpakken op verzoek van klanten, en voor andere producten zoals Le Fruit, La Sauce of Le Frappé de MONIN. Om de milieu-impact van die plastic verpakkingen te verminderen, onderzoeken we momenteel alternatieven, waaronder het gebruik van gerecycled PET.