Een cosy plekje met de lekkerste hapjes en drankjes en bovendien een leuke kadoshop.

In 2015 kregen wij, Euson en Anouk, de kans om onze droom te verwezenlijken toen er aan het Grotekerkplein in Rotterdam een pand vrijkwam. Onze droom: een gezellige en huiselijk koffiezaakje op het meest pittoreske plekje van de stad, midden in het centrum. Met heerlijke koffie van Peeze en een kleine kaart met lunch en gebak.

Sherlocks Place Rotterdam aanzicht

Inmiddels is onze koffiezaak enorm gegroeid. Naast heerlijke koffie en eigen thee serveren we ook een lekkere lunch, gebak en 'Special Drinks'. Ook onze verkoop is verder uitgebried met de verkoop van het complete assortiment Monin siropen, koffie- en theeaccessoires, cadeauartikelen en craftsupplies.

Een wat bijzondere combinatie, maar dat zal in onderstaand verhaal duidelijk worden.

Allereerst zal ik uitleggen waarom we voor de naam Sherlocks Place hebben gekozen.

Zoals ik al zei wilden we een gezellige en huiselijke sfeer in onze zaak. In ons hoofd zat huiselijk, maar wel in de stijl van onze omgeving. Gelegen naast de Laurenkerk, een van de weinige stukjes Rotterdam waar de historie nog goed te zien is, dus huiselijk in de tijdlijn van de 19e eeuw. Elke keer als we aan het brainstormen waren, popte 221B Baker Street op in ons hoofd, het adres van Sherlock Holmes. Maar ook het adres van Sherlock Holmes in New York uit de serie Elementary. De combinatie van deze twee adressen was perfect voor ons idee: ‘klassiek huiselijk’ & ‘industrieel’.

Van daaruit zijn we de zaak gaan opbouwen en om het huiselijke gevoel te krijgen, hebben we gebruikgemaakt home deco artikelen en Sherlock Holmes boeken. Zo is de verkoop van onze cadeauartikelen ontstaan. Alle artikelen waren te koop en inmiddels hebben we ons assortiment behoorlijk uitgebreid.

De gezichten achter Sherlock’s Place

Euson en ik zijn sinds 1999 een stelletje en in 2013 hebben we elkaar het ja-woord gegeven. Een heus familiebedrijf dus. Samen met onze teckel Ray wonen we in een dorp vlakbij Rotterdam.

We hebben elkaar bij de Bijenkorf leren kennen waar we allebei werkten, dus we wisten van tevoren hoe het zou zijn om samen te werken.

Na allebei diverse banen in verschillende sectoren te hebben gehad, hebben we deze kans gegrepen en onszelf in het diepe gegooid.

En nog geen dag spijt gehad!

What makes you happy, makes us happy!

ray de teckel       Anouk     Euson